Gondtalan utazás

2018.08.31. 07:14

Egységes jegyrendszer jöhet a közösségi közlekedésben

Az egységes jegyrendszerhez és korszerű közösségi közlekedéshez megfelelő infrastruktúrára, korrekt utastájékoztatásra és egy univerzális érvényesítő készülékre is szükség lesz Mosóczi László közlekedésért felelős államtitkár szerint.

Mosóczi László az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: a kormányzat eltökélt a jegyrendszer egységesítésében a közösségi közlekedés fejlesztése érdekében. A cél, hogy az állampolgároknak – bárhova szeretnének utazni az országon belül – ne kelljen kettő, három, vagy annál is több szolgáltatóhoz fordulniuk, ha jegyhez kívánnak jutni – mondta az államtitkár. Ennek megoldása becslése szerint közel tizennyolc milliárd forintba kerül majd.

A rendszer tesztüzemére már akár jövőre is sor kerülhet,

a tervek szerint 2020-tól pedig bárki használhatja majd az új rendszert, amelynek köszönhetően a bliccelések száma is csökkenni fog

– jelezte Mosóczi.

A jegyrendszer egységesítésén túl a kormányzatnak az is célja, hogy 2022-ig a megyei jogú városokat, a megyeszékhelyeket és a kiemelt ipari létesítményeket bekösse az autópálya-hálózatba – tette hozzá.

A teljes beszélgetés:

Borítókép: illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában