Járvány

2021.01.13. 16:13

Egy héttel később nyitnak az iskolák a tervezettnél Ausztriában

Ausztriában a tervezett január 18-a helyett csak egy héttel később, január 25-én térhetnek vissza az iskolás gyerekek a tantermekbe – jelentette be Heinz Fassmann osztrák oktásügyi miniszter szerdán az Ö1 közszolgálati rádiócsatorna déli krónikájában.

Ezek szerint a téli szünet utáni távoktatást egy héttel meghosszabbítják, a gyerekek csak akkor mehetnek be az iskolába, ha ez kifejezetten szükséges, például dolgozatot írni, illetve ha a szülők nem tudják otthon megoldani a felügyeletet.

Január 25-étől visszatérnek a tantermi oktatásra, de csak a koronavírussal összefüggésben hozott védelmi intézkedések szigorú betartása mellett.

„Ahol csak lehetséges, bontott csoportokban kezdődik majd a tanítás, hogy a kötelező védőtávolságot garantálni lehessen”

– magyarázta a miniszter.

Az alsó tagozatok kivételével mindenütt kötelező lesz a maszkviselés.

A tárcavezető kitért a korábban már bejelentett önkéntes tesztelési lehetőségre, melyet hetente egyszer kívánnak biztosítani az iskolákban. A fiatalabb gyermekeket a szülők tesztelhetik majd otthon, a nagyobbakon az iskolában végzik el a vizsgálatot, amelynek eredménye 15 percen belül látható.

„Bizonyára lesznek szülők, akik ehhez nem járulnak majd hozzá – mondta Fassmann. Mégis ez egy lehetőség arra, hogy ne csak újranyithassuk, hanem képesek legyünk nyitva is tartani az iskolákat”

– tette hozzá a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában