Járvány

2020.01.27. 13:10

Dél-Korea emelte a készültségi szintet, Mongólia lezárta határátkelőit

Dél-Koreában már négy megbetegedést jelentettek, míg Mongóliában egyelőre nem számoltak be megbetegedésről.

A koronavírus okozta járvány terjedése miatt Dél-Korea hétfőn eggyel magasabb szintre emelte az egészségügyi készültség szintjét, míg Mongólia lezárta Kínával szomszédos határátkelőit.

A szöuli döntést a dél-koreai egészségügyi miniszter vezetésével tartott ülésen, ugyanaznap hozták, amikor bejelentették a koronavírus okozta negyedik megbetegedést az országban. A narancsszínű fokozat bevezetése a betegség korlátozott mértékű terjedését jelenti. Ezt megelőzőleg sárga színű riasztás volt érvényben. A narancssárga fölött még két fokozat létezik az országban.

A dél-koreai hatóságok egyben száz katonaorvost, ápolót és katonát mozgósítottak karanténműveletekre. A katonákat azzal bízták meg, hogy létesítsenek 21 ellenőrző pontot országszerte a kikötőkben, reptereken, segédkezzenek a lázmérésekben és más, a karantén kialakításával kapcsolatos tevékenységben.

Mongóliában egy hétre bezárták az óvodákat, iskolákat és egyetemeket, továbbá a Kínával szomszédos határátkelőhelyeket. Az országban egyelőre nem számoltak be megbetegedésről. Ugyanakkor a kínai Vuhanban, ahol először jelent meg az újfajta koronavírus, 31 mongol diák tanul. Őket várhatóan hétfőn, a kínai hatóságokkal együttműködve kimenekítik az országból.

A járványnak Kínában már 80 halálos áldozata van. A vírustól 14 országban 2794 embert fertőződött meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában