légierő

2018.07.14. 07:38

Csapásokat mért katonai létesítményekre a Gázai övezetben Izrael

Izraeli harci gépek egy „terrorista alagútra” és más katonai célpontokra mértek csapásokat, így a Hamász egyik gyakorlóbázisára, és egy olyan létesítményre is, ahol égő léggömböket készítenek, hogy lángba borítsanak velük izraeli mezőgazdasági területeket.

Az izraeli légierő csapásokat mért szombatra virradóra a Hamász palesztin szélsőséges szervezet katonai létesítményeire a Gázai övezetben, válaszul a gázai-izraeli határ közelében történt előző napi rendbontásokra, és arra, hogy kézigránátot dobtak a határ közelében egy izraeli katonára, akit megsebesítettek – jelentette a helyi média, idézve az izraeli hadsereg által kiadott közleményből.

A légicsapások idején Gázából 17 rakétát lőttek ki izraeli területre, ötöt közülük megsemmisített a Vaskupola nevű légvédelmi rendszer.

Pénteken ismét több ezer palesztin tiltakozott a gázai határnál. A tüntetők gyújtóbombákat hajigáltak az izraeli katonákra, égő léggömböket és papírsárkányokat reptettek át a határon. Az összecsapásokban meghalt egy 15 éves palesztin fiú, és több mint kétszázan megsebesültek.

Március vége óta rendszeresek a tüntetések a gázai-izraeli határnál, palesztinok ezrei tiltakoznak az övezet blokádja és az egykori palesztin területek bekebelezése ellen. A palesztin egészségügyi minisztérium összesítése szerint 138 palesztin vesztette életét, és több mint 16 ezer sebesült meg ezeken a tüntetéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában