zárlat

2021.06.18. 11:01

Bombát emelnek ki a Dunából a Lánchídnál vasárnap

Vasárnap délelőtt egy feltételezett robbanótestet emelnek ki a Dunából a honvédségi tűzszerészek. Emiatt a Lánchíd környékén forgalomkorlátozások lesznek.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje pénteken az MTI-nek elmondta: a feltételezett II. világháborús robbanótestet a budapesti Széchenyi Lánchíd közelében lokalizálták a Duna medrében.

A vasárnapi tűzszerészi munkálatok idejére mintegy 300 méter sugarú körben kell majd kiüríteni az érintett területet

- tette hozzá.

A rendőrség a honlapján azt írta: a vasárnapi bombakiemelés miatt kiürítik a Clark Ádám téren a Clark Hotelt, valamint a Bem rakpart 1-5. szám alatti épületek Duna felőli oldalát. A zárás idejére a Dunán vasárnap reggel 7 órától hajózási zárlatot vezetnek be.

Ezen felül

reggel 6 órától 15 óráig lezárják a Lánchíd mellett a Széchenyi tér teljes területét, a Dorottya utcát, a Pesti alsó rakpartot, a Széchenyi felső rakpart egy szakaszát, a Budai alsó rakpart egy szakaszát, az Alagutat és az Alagút utca egy szakaszát, továbbá a Lánchíd utca – Ybl Miklós tér – Apród utca útvonalat.

Szintén lezárás lesz az Apáczai Csere János utca, a József Attila utca, a Vigyázó Ferenc utca, az Akadémia utca valamint a Fő utca egy-egy szakaszán – írta a police.hu.

Címkék#lánchíd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában