Nemzetközi összefogás

2019.04.17. 23:01

Bárki csatlakozhat a Notre-Dame újjáépítéséhez

Az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül is lehet csatlakozni a Notre-Dame újjáépítéséért indult nemzetközi összefogáshoz.

17 April 2019, France (France), Paris: A crane stands next to the Parisian cathedral Notre-Dame, which is viewed by visitors to the city. The fire on Monday (15.04.2019) had severely destroyed the cathedral - an important landmark of the French capital and a tourist magnet visited by millions of people every year. At the same time, the fire triggered a wave of helpfulness. Photo: Marcel Kusch/dpa

Forrás: DPA / AFP

Fotó: Marcel Kusch

A szervezet szerdán közölte, a gyűjtéshez egy bankkártya segítségével a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet csatlakozni, illetve az Ökumenikus Segélyszervezet 11705008-20464565 számlaszámára „Notre-Dame” megjelöléssel lehet pénzt utalni.

„Vannak, akik személyes emlékeket őriznek a székesegyházban tett látogatásról, míg mások egy fontos, szimbolikus keresztény, avagy ökumenikus ügyként tekintenek a templom újjáépítésére”

- írják a közleményben, idézve Gáncs Kristófot, a segélyszervezet adománygyűjtésekért felelős kommunikációs igazgatóját, aki kiemelte: széles társadalmi bázissal bíró, egyházi hátterű szervezetként fontosnak tartják, hogy biztonságos adományozási csatornát kínáljanak mindazoknak, akik segíteni szeretnének.

A gótikus székesegyházban hétfőn, a kora esti órákban csaptak fel a lángok, leégett a tetőszerkezet, leomlott a kúp alakú huszártorony. A Párizs szívében, az Ile de la Citén található épület az egyik legnagyobb francia turistalátványosság, milliók keresik fel évente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában