könyvbemutató

2019.04.12. 20:27

Bajnai Gordon: nagyon tisztelem Soros Györgyöt

Azt mondta, a világ legtermészetesebb dolga, hogy akik pénzeket kezelnek és befektetnek állampapírba, azt az országot próbálják támadni, amelyikről azt gondolják, sebezhető.

Budapest, 2014. október 19. Bajnai Gordon volt miniszterelnök, a tanács elnöke az Együtt-PM országos politikai tanácsának ülésén a fõvárosi Corner Rendezvényközpontban 2014. október 19-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Nagyon tisztelem Soros Györgyöt – ezt mondta Bajnai Gordon, az utolsó balliberális miniszterelnök egy könyvbemutatón Budapesten – írja az Origo.

Bajnait a közönség soraiból kérdezte valaki arról, hogy mit szólt ahhoz, amikor Soros György a gazdasági válság közepén megtámadta az OTP részvényeit (ezért a PSZÁF meg is büntette Soros alapját).

Ez a támadás nyilvánvalóan a magyar gazdaság (és a magyar emberek) elleni támadás is volt,

Bajnai ennek ellenére megdöbbentő módon bagatellizálni kezdte Soros spekulációs támadását.

Azt mondta, a világ legtermészetesebb dolga, hogy akik pénzeket kezelnek és befektetnek állampapírba, azt az országot próbálják támadni, shortolni, amelyikről azt gondolják, sebezhető. Az ország dolga, hogy ne legyen sebezhető, akkor támadhatatlan.

Ezután pedig így folytatta:

Nagyon tisztelem Soros Györgyöt.

Méghozzá azért, mert a saját eszével és tehetségével lett sikeres pénzügyi szereplő, és azért is, hogy ezt a pénzt társadalmi célokra fordítja. Azt már nem bontotta ki, hogy ezek a társadalmi célok mit jelentenek pontosan, és hogyan tudják tovább gazdagítani Sorost.

Borítókép: Bajnai Gordon volt miniszterelnök / MTI / Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában