Magyarság

2017.09.23. 09:28

Az érthető Dél-Szlovákiáért hirdetett pályázatot a Rákóczi Szövetség

Az érthető Dél-Szlovákiáért címmel hirdet pályázatot a Rákóczi Szövetség szlovákiai vállalkozások és civil szervezetek részére a magyar nyelvhasználat előmozdításáért.

A szövetség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kétnyelvű feliratok kivitelezésére 1000 euró értékben nyújthatnak be pályázatot az érdeklődők. A kiírás célja, hogy anyagi és nyelvi támogatás révén elősegítse a szlovákiai magyar nyelvhasználat minél szélesebb körű alkalmazását a vállalkozások és civil szervezetek közreműködésével.

Pályázni lehet kétnyelvű cégtábla, kirakat- és gépjárműfelirat, étlap, termékleírás, címke készítésére, valamint a kultúra, a sport és egyéb területek feliratainak költségeire.

A szövegek fordításához ingyenes szolgáltatást biztosít a Rákóczi Szövetség minden kérelmezőnek. A kezdeményezésnél a szövetség nyelvi, szakmai partnere a Pro Civis Polgári Társulás. A pályázat és a szolgáltatás elektronikus adatlapja a Rákóczi Szövetség honlapján érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában