gyermekvállalás

2018.11.06. 08:57

Az embereket érintő legfontosabb kérdésekkel foglalkozik a nemzeti konzultáció

A családok védelméről és támogatásáról szóló kérdőív tíz eldöntendő kérdést tartalmaz.

Novák Katalin, a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfőn a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt a konzultáció részleteiről.

„Egy olyan nemzeti konzultáció indul, amely ismételten az embereket érintő legfontosabb kérdésekkel foglalkozik, most úgy látjuk, hogy az a sorskérdésünk, hogy hogyan tudunk abból a népesedési válságból kikerülni, amelyben nem csak Magyarország van, hanem egész Európa”

– mondta az államtitkár.

A politikus szerint amikor ott van az a helyzet, hogy nem születik elég gyermek Európában, valamint, hogy egy igen komoly migrációs nyomás alá került a kontinens, fel kell tenni azt a kérdést, hogy mi a megoldás: a külső, vagy a belső erőforrások. „Valóban van egy olyan kontextus, egy ilyen helyet, ez az alapkérdés” – húzta alá.

Mint ismert, a héten indul a következő nemzeti konzultáció, ami ezúttal a családok védelméről és támogatásáról szól. A kormány a magyar gyermekekben és a gyermekvállalás támogatásában látja a jövőt, az embereket pedig arra kérik, hogy minél többen töltsék ki és küldjék vissza a kérdőívet, ami 10 eldöntendő kérdést tartalmaz. A konzultáció során a többi között a népességfogyás kezeléséről és a családtámogatások munkához kötéséről is kérdezik az állampolgárokat.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában