Járvány

2021.02.15. 16:32

Az Egyesült Államokban november óta először esett napi százezer alá az új fertőzöttek heti átlaga

Akkoriban éles emelkedést tapasztaltak a megbetegedettek számában, főképpen a középnyugati, déli és nyugati szövetségi államokban.

Az Egyesült Államokban november óta először a vasárnap befejeződött héten esett százezer alá a koronavírusban újonnan megfertőződöttek heti átlaga – derült ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap közölt adataiból.

A tájékoztatás szerint az elmúlt hét napban az új fertőzöttek napi száma csupán csütörtökön haladta meg a százezret, amikor is 105 ezer volt. A többi napon 80-90 ezer között ingadozott.

Ennek alapján heti átlagban a napi új esetek százezer alá estek, mintegy 93 ezerre. Október vége, november eleje óta nem mértek ilyen adatot. Akkoriban éles emelkedést tapasztaltak a megbetegedettek számában, főképpen a középnyugati, déli és nyugati szövetségi államokban.

A legtöbb koronavírusos beteget idén januárban regisztrálták, amikor naponta 200-250 ezer új fertőzöttet jegyeztek fel. Január 2-án volt a legmagasabb az új fertőzöttek száma, akkor meghaladta a 300 ezret.

A Johns Hopkins Egyetem nyilvántartása azt mutatja, hogy az országban már 27,62 millió koronavírusos esetet vettek nyilvántartásba.

Meghaltak a járványban 485 ezren. Az Egyesült Államok mindkét mutató szempontjából az élen áll a világ országai között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában