bevándorlás

2018.06.29. 06:50

Az amerikai first lady meglátogatta a határőrséget

A határőrség egyik központját kereste fel az az arizonai Tucsonban csütörtökön az amerikai first lady, ahol megszemlélte az illegálisan bevándorló szülőktől elszakított gyermekek őrzési körülményeit.

Egy héten belül ez volt a második ilyen jellegű látogatás. Melania Trump a férjére próbál nyomást gyakorolni, hogy az módosítsa az illegális bevándorlókkal kapcsolatosan kialakított álláspontját. A lépésre azt követően szánta rá magát, hogy a világsajtóban olyan fényképek jelentek meg, amelyeken illegális bevándorló szülőktől elszakított, zavarodott gyerekek voltak, illetve, hogy az elnöki döntés világszerte éles bírálatot váltott ki.

Melania Tucson után Phoenixbe, egy büntetőintézetbe látogatott, ahol illegális bevándorló fiatalokat őriznek. Itt az intézmény előtt mintegy kéttucatnyi tüntető azt követelte, hogy egyesítsék családjukkal a fogva tartott gyereket.

Egy hete, június 22-én, Melania váratlanul a texasi-mexikói határra utazott, egy olyan befogadó központba, ahol szüleiktől elszakított gyerekeket őriztek. Az eseményen olyan dzsekit viselt, amelynek a hátán „Én igazán nem törődöm vele. És te?” felirat volt olvasható.

A mostani úttal összefüggésben Stephanie Grisham, a first lady szóvivője azt mondta, Melania továbbra is férje tudtára akarja adni, mi a véleménye a családegyesítésről. Mint mondta, Melania további célja megismerni a határőrség tevékenységét, beszélni a „frontvonalban” dolgozókkal, megköszönni veszélyes munkájukat.

Idén április óta 2300 illegális bevándorló szülőtől választották el gyerekét azután, hogy a Trump-kormányzat meghirdette az illegális bevándorlókkal szemben alkalmazandó, zéró toleranciát hirdető politikáját.

Csütörtökön több száz ember tüntetett Washingtonban a szenátus épületénél a kormánynak az illegális határátlépéssel kapcsolatos politikája ellen. A résztvevők egyben azt követelték, hogy egyesítsék az illegális bevándorlók hatóságilag megosztott családjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában