átfogó kutatás

2020.06.10. 15:09

Antiszemita nézetek Nyugat- és Észak-Európába érkezett muszlim bevándorlók között

A Migrációkutató Intézet legfrissebb elemzésében a tömeges bevándorlás és az antiszemitizmus összefüggéseit vizsgálja Veszprémy László Bernát, különös tekintettel a bevándorló hátterű nyugat-európai közösségekben és a migránsok között tapasztalható antiszemita nézetekre és sztereotípiákra.

A Tanulmányban bemutatják, hogy a tömeges bevándorlással és antiszemitizmussal kapcsolatos diskurzus

hogyan nyert nagyobb teret a 2015-ös migrációs válságot követően, és a nyugat-európai zsidó közösségekben milyen aggodalmak merültek fel a jelenség kapcsán.

Feltárják azokat az eseteket, melyek során médiafigyelmet kapott migránsok antiszemita nézeteknek adtak hangot, vagy antiszemita támadásokat követtek el. Az elérhető források alapján megvizsgálják azt is, hogy mennyire voltak gyakoriak az antiszemita nézetek a nyugat-európai muszlim közösségekben a kétezres évek és a 2010-es évek elején. A több országra kiterjedően végzett kutatások

átlagosan 50%-ban határozzák meg az antiszemita nézetek hallgatólagos vagy nyílt elfogadását az európai muszlim lakosság körében.

A Migrációkutató Intézet elemzésének teljes szövege itt érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában