Ország-világ

2021.09.17. 19:30

Áder János: ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel sikeres lesz az újrakezdés

Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel „nemcsak a járványt győzzük le, de az újrakezdés sikere sem marad el” – hangoztatta a köztársasági elnök pénteken Budapesten, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait.

Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Sándor-palotában, ahol fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait 2021. szeptember 17-én.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Az alapítvány összekapcsolja mindazokat, akik hisznek a személyes hitvallás, a közvetlen tapasztalat, az elismert teljesítmény sorsfordító erejében

– mondta Áder János.

Kiemelte: tagjainak szívügye Magyarország, és közös célja, hogy együtt gondolkodjanak, együtt fejezzék ki ragaszkodásukat, együtt hallassák hangjukat.

„Sosem feledve az egyén felelősségét és feladatát azért, hogy hazánkról hiteles, méltányos és az eredményekhez hű kép alakulhasson ki a világban”

– tette hozzá.

Az államfő a Kossuth Lajos által vezetett Országos Védegylethez hasonlította az alapítványt, és felidézte, hogyan buzdított egykor Deák Ferenc a védegylet támogatására: arra kérte hallgatóságát, választásaikkal, hétköznapi döntéseikkel járuljanak hozzá az ország boldogulásához. Az alapítvány is hasonló gondolatokkal szerveződött – fűzte hozzá.

Köszöntője zárásaként Áder János elbúcsúzott a résztvevőktől, jelezve, hogy egy év múlva már egy másik államfővel találkozhatnak.

Vizi E. Szilveszter akadémikus, kuratóriumi elnök arról beszélt, hogy

az alapítvány, amely fontos szerepet játszik a magyarság mint világnemzet összetartásában, mindig megszólal, amikor igaztalan vádak érik az országot.

A tíz éve működő szervezet a diaszpórában élők számára etalonná vált, hitet és reményt ad a világ magyarságának, ahogy az is, hogy az ország első közméltósága már hetedszer fogadta az alapítvány tagjait – mondta a kuratórium elnöke.

Borítókép: Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Sándor-palotában, ahol fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait 2021. szeptember 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában