Ostrom alatt áll Európa

2020.05.29. 22:45

A migrációval kapcsolatban a nemzeti érdek az első

Számos liberális csoportosulás törekvése az, hogy a magyarok hagyják abba a határok őrizetét, engedjék be az érkezőket – mondta Bakondi György.

A kormány az illegális migrációval kapcsolatos minden kérdést a nemzeti érdek oldaláról közelít meg – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György hozzátette: az emberek a választásokon, a nemzeti konzultációkon világosan elmondták az akaratukat, nem szeretnék, ha ellenőrzés nélkül tisztázatlan identitású, tisztázatlan céllal tömegben, illegálisan érkeznének a migránsok az országba.

Ezzel szemben számos liberális csoportosulás törekvése az, hogy a magyarok hagyják abba a határok őrizetét, engedjék be az érkezőket.

A belbiztonsági főtanácsadó elmondta, arra számítanak, hogy ez a támadás folytatódni fog. A luxemburgi bíróság döntését tiszteletben tartják, de tiszteletben tartják a nemzeti egységet, a nemzet által kinyilvánított akaratot is, ezért döntöttek úgy, hogy a határokon ne legyen lehetőség benyújtani a menekültkérelmet, csak a külképviseleteken – tette hozzá.

Megjegyezte, hogy vannak valódi menekültek, akik szíriai harcok elől menekülnek például Törökországba. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy ott őket nem üldözi senki, ezért a továbbindulásuk sem indokolt. A Magyarországra érkezők is, legalább 3-4 biztonságos országon jönnek keresztül – mondta Bakondi György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában