nincs kompromisszum

2018.09.13. 10:39

A kormány szerint itt az idő ezt az Európai Bizottságot leváltani

A magyar külügyi és külgazdasági miniszter szerint a bizottság borzasztó nagy károkat okozott az Európai Uniónak.

Szijjártó Péter a Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége elítélte a Sargentini-jelentés elfogadását. Elmondta, melyek azok a sarkalatos pontok, ahol hazánk semmi szín alatt nem enged szuverenitásából az Európai Unió nyomására sem. A migráció, a határvédelem kérdése a miniszter szerint nem lehet alku tárgya, ezekben a kérdésekben nincs lehetőség semmilyen kompromisszumra.

Szijjártó Péter szerint „Fantasztikusan jó hír egész Európa számára, hogy Juncker az utolsó évértékelőjét mondta el most.” Ez a bizottság ugyanis borzasztó nagy károkat okozott az Európai Uniónak – fogalmazott a külügyminiszter. A gondok közt felsorolta, hogy első alkalommal mondható el az európai közösségről, hogy nem nő, hanem csökken a tagországok száma. A megdönthetetlen USA-Európa kapcsolatrendszert is megbontotta Juncker működése. A bizottság politikájának következménye volt a migrációs válság, mely által nőtt a terrorfenyegetettség.

„Itt az idő ezt a bizottságot leváltani” – fogalmazott a külügyminiszter. Reményét fejezte ki a májusi választások eredményét illetően, hisz – mint mondta: „Botrányos ez a teljesítmény és botrányos az is, hogy Jean-Claude Junker úgy tesz, mintha Európában minden rendben lenne.” Kiemelte: jelenleg csapnivaló a biztonsági helyzet, párhuzamos társadalmak alakulnak ki és Európa egyre messzebb kerül a saját értékeitől, hagyományaitól, miközben a gazdasági versenyképesség és energiabiztonság is csökken. Ezek után azt állítani, hogy minden rendben van, „minimum felháborító” a miniszter szerint. Zárásként megjegyezte: „Reméljük, hogy totálisan más lesz az új európai parlament összetétele májustól.”

A Hír TV Magyarország élőben műsorának teljes beszélgetését itt tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában