Ország-világ

2020.07.15. 18:54

A kamuvideós Korózs lelkén szárad a nyugdíjasok megszorítása

A Fidesz–KDNP-kormány megbecsüli a nyugdíjasokat – reagáltak közleményben az Országgyűlés népjóléti bizottsága szocialista elnökének szerdai kijelentéseire.

A kamuvideós Korózs személyesen irányította a nyugdíjasokat célzó baloldali megszorításokat – reagált a Fidesz az Országgyűlés népjóléti bizottsága szocialista elnökének szerdai kijelentéseire a Magyar Nemzet cikke szerint.

Korózs Lajos online sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt mondta, az MSZP felszólítja a kormányt, hogy nyújtson segítséget a nyugdíjasoknak, akiknek az életét megnehezíti a magas infláció.

Közleményében a Fidesz kiemelte, a kamuvideós Korózs Lajos, amikor tehette volna, akkor nem segítette, hanem sanyargatta a nyugdíjasokat.

A baloldali kormány szociális államtitkáraként személyesen is felelős a nyugdíjasokat célzó megszorításokért: elvettek egyhavi nyugdíjat az idősektől, hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat, havi 16 ezer forintos nyugdíjadót, vizitdíjat és kórházi napidíjat akartak velük fizettetni, háromszorosára emelték a gáz árát, duplájára emelték az áram árát és az élelmiszerek áfáját – írták.

„A Fidesz–KDNP-kormány megbecsüli a nyugdíjasokat, 2010 óta megőrizzük a nyugdíjak értékét, a nyugdíjasok megélhetését rezsicsökkentéssel és rezsiutalvánnyal segítjük, csökkentettük a legfontosabb élelmiszerek áfáját és a gazdasági növekedésnek köszönhetően bevezettük a nyugdíjprémiumot” – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában