politikai válság

2020.01.26. 15:20

A Jobbik pártlapja elismerte a párt kettészakadását

Az Alfahír gyakorlatilag elnöksége első pillanatában meghazudtolta Jakab Pétert.

Miközben nagyban zajlik a tisztújítás a Jobbiknál, a Jobbik pártlapjaként funkcionáló Alfahír gyakorlatilag elnöksége első pillanatában meghazudtolta a frissen megválasztott Jobbik-elnököt, Jakab Pétert – írja a Mandiner.

Ismert, hogy

a 2018-as, kudarcos parlamenti választást követően a Jobbik komoly szervezeti és politikai válságba került, amelynek hatására több ismert politikus elhagyta a pártot

(lásd: Novák Előd, Dúró Dóra, Volner János, Apáti István, Toroczkai László), további nehézség volt, hogy regionális igazgatók és önkormányzati képviselők,

valamint egyszerű párttagok sora követte őket az újonnan megalakuló radikális pártba, a Mi Hazánk Mozgalomba.

Az akkor még Jobbik-szóvivőként tevékenykedő Jakab Péternek jutott az a „hálás” feladat, hogy megmagyarázza, mi történik az egykori nemzeti radikális párt körül.

Jakab minden nyilatkozatában következetesen tagadta, hogy a pártot sújtó tömeges kilépések pártszakadást jelentenének.

A politikus még 2018 októberében is csak azt ismételgette, hogy „nincsen pártszakadás, hanem volt egy fideszes beavatkozás a párt életébe, ezt a beavatkozási kísérletet a Jobbik sikeresen elhárította”.

A Jobbik vasárnapi tisztújító kongresszusáról szóló tudósításában azonban maga az Alfahír ismeri el, hogy volt pártszakadás.

Egy pillanatra nem figyelhetett a Jobbik-közeli lap szerkesztője, írásában ugyanis a következőt írta: „A szervezetnek a 2018-as országgyűlési választás után nemcsak a kormányzati álhírkampányokkal és a Fidesz által gerjesztett PÁRTSZAKADÁSSAL kellett szembenéznie, de az Állami Számvevőszék milliárdos büntetését is állnia kellett.”

A Jobbik hanyatlásáról egyébként épp vasárnap jelent meg kutatás, amelyben a Nézőpont Intézet rávilágít, hogy míg 2014-ben egymillió támogatóval büszkélkedhetett a Jobbik, addig mára megfeleződött a szavazótábora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában