tragédia

2019.06.25. 11:45

A gyerekek okozhatták a halálos tüzet a MOM Sportközpont tetején

A hétfőn történt balesetben egy nyolcéves kislány meghalt.

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének gyanúja miatt nyomozást indítottak ismeretlen tettes ellen a budapesti MOM Sportközpont tetején történt hétfő esti tűzeset miatt, amelyben egy nyolcéves gyermek meghalt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a rendőrség honlapján.

A nyomozók megállapították, hogy a tűzeset előtt három testvér a közeli parkban játszott, és amikor az édesanyjuk egy közeli boltba ment vásárolni, közülük ketten a MOM Sportközponthoz mentek.

A tizenegy éves fiú és a nyolcéves kislány felment a sportközpont lezárt tetejére, majd az ablakon bemásztak az ott lévő, használaton kívüli faházba és tüzet okoztak benne.

A gyorsan terjedő tűz elől megpróbáltak kimenekülni, de a kislány az épületben rekedt. A tűzoltók eszméletlen állapotban hozták ki az épületből, újraélesztését a mentők azonnal megkezdték, de a gyermek a szakszerű ellátás ellenére a helyszínen meghalt. Bátyját kórházba vitték, ahol a nyomozók meghallgatták.

A tűzeset bekövetkezéséért harmadik személy büntetőjogi felelőssége eddig nem merült fel – írták.

A Ripost olvasói levélre hivatkozva azt írja, cigarettázó gyerekek okozhatták a tüzet. A lapnak beszámoló anyuka a Mom Sportközpont melletti parkban három gyereket látott, akiknek életkora hasonló lehetett a tragédiában érintett gyerekekével. Az értesüléshez Facebook-posztot is csatolt a lap, azt azonban nem tudni, a Ripost olvasója által látott gyerekek azonosak-e azokkal, akik később a tüzet okozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában