munkavacsora

2019.09.04. 20:55

Cseh, szlovák és szerb kollégáit fogadta Orbán Viktor

A magyar kormányfő, Aleksandar Vucic és Andrej Babis előadóként szerepel a III. Budapesti Demográfiai Csúcson.

Budapest, 2019. szeptember 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor kormányfõ (j2) Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök (b2), valamint Andrej Babis cseh (b) és Peter Pellegrini szlovák (j) miniszterelnök társaságában a Karmelita kolostor teraszán 2019. szeptember 4-én. Orbán Viktor, Aleksandar Vucic és Andrej Babis elõadóként szerepel a III. Budapesti demográfiai csúcson, amelyet szeptember 5-én és 6-án a Várkert Bazárban rendeznek meg tudósok, politikusok, egyházi képviselõk és más közszereplõk részvételével. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Szecsődi Balázs

Orbán Viktor miniszterelnök szerda este a Karmelita kolostorban munkavacsorán fogadta Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnököt, valamint Andrej Babis cseh és Peter Pellegrini szlovák miniszterelnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A találkozóról a miniszterelnök egy képet is közzétett a Facebook-oldalán:

Orbán Viktor, Aleksandar Vucic és Andrej Babis előadóként szerepel a III. Budapesti Demográfiai Csúcson, amelyet csütörtökön és pénteken a Várkert Bazárban rendeznek meg tudósok, politikusok, egyházi képviselők és más közszereplők részvételével.

A rendezvényen előadást tart mások mellett Tony Abbott, Ausztrália korábbi miniszterelnöke és Bulgária miniszterelnök-helyettese is – mondta Havasi Bertalan.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára korábban azt nyilatkozta, az idei konferenciára az egész világból érkeznek résztvevők, ezért még többen oszthatják meg egymással a kedvező, illetve a rossz tapasztalataikat is. Az újabb információk, gyakorlatok megismerése azért is fontos, mert azokat a kormány az esetleges családvédelmi akcióterv 2 kidolgozásánál figyelembe tudja venni – tette hozzá.

Novák Katalin tájékoztatása szerint a kétnapos konferenciát a bdselsoacsalad.hu oldalon élőben lehet követni, a csalad.hu portál pedig percről percre tudósít a rendezvényről.

Borítókép: (b-j) Andrej Babis cseh kormányfő, Aleksandar Vucic szerb elnök, Orbán Viktor magyar és Peter Pellegrini szlovák miniszterelnökök Budapesten, a Miniszterelnökség teraszán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában