Járvány

2020.06.15. 08:10

4076-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt egy 101 éves, krónikus beteg

7 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4076 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 101 éves krónikus beteg. Ezzel 563 főre emelkedett az elhunytak száma, 2485-en pedig már meggyógyultak.

Budapest, 2020. május 8. A kormany.hu által közzétett képen védõfelszerelést viselõ orvos ellát egy beteget a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított osztályon a fõvárosi Szent László Kórházban 2020. május 8-án. MTI/Árvai Károly/kormany.hu

Forrás: MTI/kormany.hu

Fotó: Árvai Károly

Az aktív fertőzöttek száma 1028 fő. Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 47 %-a budapesti. 275 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen. A legfrissebb összesítés szerint 34 idősotthonban jelent meg a vírus, 915 gondozott lett fertőzött, közülük 561-en már meggyógyultak és 133-an elhunytak. A Pesti úti idősotthonban 52 főre nőtt az elhunytak száma − olvasható a koronavirus.gov. hu oldalon.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása − írják a honlapon.

A parlament várhatóan kedden szavaz a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatokról. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.

Az elhunytakkal kapcsolatos további adatok ezen a linken érhetők el.

Borítókép: A kormany.hu által közzétett képen védőfelszerelést viselő orvos ellát egy beteget a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. május 8-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában