Az igazság órája

2023.09.03. 10:05

Nagyon sok munka van abban, hogy kiépült a jobboldal intézményi hálója

Budapest főpolgármestere most már úgy beszél, mintha nélküle nem jöhetett volna létre az atlétikai világbajnokság.

MW

A vb kabalafigurája, Youhuu, a rackajuh a budapesti atlétikai világbajnokság záróünnepségén a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Magyarországon a jobboldal nemcsak kormányon van, hanem hatalmon is – mondta el Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Pindroch Tamás. A központ vezető elemzője kifejtette: kiépült az az erős jobboldali intézmény háló, amely egy kormányzáshoz elengedhetetlen. Ebben nagyon sok munka van – jegyezte meg. Nagyon sokat dolgozott például az Alapjogokért Központ is, hogy a CPAC-et, a világ legnagyobb politikai rendezvényét Magyarországra hozza – hangsúlyozta.

– Nem szégyen az ellenféltől tanulni – mondta a műsorban Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője. Magyarországon ezt a jobboldal legkésőbb 2002-ben felismerte, hogy az ellenfelek bizonyos dolgokat jobban csinálnak. Többek között a kampányszervezést, és a hálózatosodást: hogyan vannak jelen a magyar közéletben, akkor is, amikor nincsenek kormányon. 2002 után kiépültek ezek az intézmények, közösségek, szervezetek, amelyek intézményes keretet biztosítottak a jobboldalnak kormányzaton kívül is – fejtette ki, hozzátéve: az elmúlt időszakban ez csak még professzionálisabb lett.

A műsorban az is elhangzott: habár Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere most már úgy beszél, mintha nélküle nem jöhetett volna létre az atlétikai világbajnokság, az igazság az, hogy folyamatosan ellene kampányolt. – Kevés politikai érzékét latba vetve megpróbálta megakadályozni azt, hogy ez az esemény létre jöjjön a fővárosban – emlékeztetett Szikra Levente. – Hálát adhatunk Istennek, hogy ez nem sikerült – tette hozzá.

Pindroch Tamás kifejtette: ha a kiegyezés után a városatyák hasonló mentalitásúak lettek volna, mint az ellenzék, akkor Budapesten az égvilágon semmi sem épült volna fel, sem a Hősök tere, sem az Andrássy út, sem a pályaudvarok. Budapest tényleg csak az égig érő gaz fővárosa lenne.

Az igazság óráját itt hallgathatja meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában