Rossz munka, jó pénz

2023.05.31. 12:18

Rekordbevételt ért el a baloldali közvélemény-kutató, Pulai András cége

A baloldal holdudvarához tartozó, Pulai András nevével fémjelzett Publicus története legjobb bevételét érte el, és 2017 óta folyamatosan növekedni tudnak. A cég nyeresége is nőtt, 2021-ben még 70,8, míg 2022-ben már 98 millió forint adózás előtti eredményt értek el, ami közel 40 százalékos növekedést jelent.

MW

Pulai András, a Publicus Kft. vezetője

Forrás: Facebook

A Publicus Kutató és Tanácsadó Intézet Kft az adózott eredményből osztalék nem került kifizetésre, hanem azt az eredménytartalékba helyezték. A cég több baloldali városvezetéssel is szerződésben áll, így például Zuglónak 2020 óta közel 40 millió forint értékben készítettek kutatásokat – tudta meg a Magyar Nemzet. 

Pulai vállalkozása azért is ismerős lehet, mert ő volt az, aki  az országgyűlési választás napján azt nyilatkozta, hogy „zárul az olló, az ellenzék aktivitása magas, a Fidesz-szavazóknál elbizonytalanodás tapasztalható”. Később a Fidesz–KDNP rekordmagas szavazatot szerzett, Pulaiék utolsó, közvetlenül a választások előtt döntetlenközeli eredményt jelző kutatása pedig közel 20 százalékkal nézte el az eredményt.

A választási kampány során a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció 1,2 millió forintos megbízást kötött a Publicus Intézettel. Pulai cége 2019 óta 2,7 millió forintot költött olyan hirdetésekre, amelyekben Karácsony Gergellyel és a fővárosi vezetéssel kapcsolatos kérdések jelennek meg.

Veszteségesek voltak a Gyurcsány-cégek 2022-ben

A bukott szocialista miniszterelnök cége hat évvel korábban még milliárdos profitra tett szert – és hasonló nagyságrendű mérlegfőösszeggel működött –, ehhez képest 2022-ben veszteséges volt a vállalat, mérlegfőösszege pedig alig több mint ötvenmillió forintra zsugorodott. Bár az utóbbi évben már jelentős változás nem történt, de a saját tőke hat év alatt kétmilliárd feletti szintről alig több mint ötvenmillióra (2,5 százalékra) csökkent – annak egyik legfontosabb eleme, a jegyzett tőke pedig hetedére esett vissza 350 millióról – írja a Magyar Nemzet. 

BÕSZ Anett; DOBREV Klára; GYURCSÁNY Ferenc
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k), mellette felesége, Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának vezetője (b), jobbról Bősz Anett, a DK főpolgármester-helyettese a Demokratikus Koalíció XII. kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2022. október 29-én
Fotó: Máthé Zoltán

Az EU-s pénzek visszatartásán dolgozó Dobrev nevén lévő cég sem büszkélkedhet különösebben jó eredménnyel. Az Altus Befektetési Zrt. 723 ezer forint veszteséget termelt 2022-ben, nagyjából négymillióval kevesebbet, mint egy évvel korábban, de még így is negatív tartományban maradt az adózott eredmény.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában