Illegális bevándorlás

2023.05.28. 11:02

Hirdetésekkel igyekszik elriasztani az Albániából érkező migránsokat a brit kormány

A brit kormány hirdetési kampányt indít, amelynek célja elriasztani a La Manche-csatornán át az Egyesült Királyságba érkező illegális bevándorlókat azzal az üzenettel, hogy az embereket „őrizetbe vétel és kitoloncolás fenyegeti”, ha megteszik ezt az utat – írja az MTI.

MW

A La Manche-csatornán felvett illegális bevándorlók szállnak át a brit határőrség hajójáról autóbuszra Doverben 2022. november 14-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Stuart Brock

A brit belügyminisztérium nem árulta el, hogy a hirdetések mennyibe kerülnek, de bejelentette, hogy a jövő héten Albániában induló kampány „világossá teszi a veszélyeket” is, amelyekkel a migránsok a kis lélekvesztőkön szembesülhetnek.

Tavaly rekordszámú ember kelt át a La Manche-csatornán, és 2023-ban eddig több mint hatezret észleltek.

A belügyminisztérium szerint Albánia „biztonságos és virágzó ország”, és sok állampolgár több országon utazik át, mielőtt az Egyesült Királyságba érkezve „hamis menedékjogi kérelmet nyújtanak be”.

Idén márciusig albán állampolgárok kértek a leggyakrabban menedékjogot az Egyesült Királyságban: 13 714 kérelmet nyújtottak be, ebből 9487 kérelmező a La Manche-csatornán érkezett.

Robert Jenrick bevándorlási miniszter elmondta: „a szervezett bevándorlási bűnözés globális kihívás, amely a migrációs útvonal teljes hosszában nemzetközi megoldásokat igényel”. Hozzátette: „ez magában foglalja a proaktív munkát a forrásnál, mielőtt az emberek veszélyes és szükségtelen utazásra indulnak”.

Eltökéltek vagyunk a hajók megállításában, és az Albániában ezen a héten induló kampány csak egy része a belügyminisztérium munkájának, amelynek célja, hogy eloszlassuk az Egyesült Királyságba irányuló illegális utazással kapcsolatos mítoszokat, elmagyarázzuk a valóságot és küzdjünk a gonosz embercsempészek által terjesztett hazugságok ellen, akik ebből az aljas üzletből hasznot húznak

– hangsúlyozta Robert Jenrick.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában