Baleset

2023.04.04. 06:52

Összeütközött két vonat Hollandiában, sokan megsérültek (fotók)

Sokan súlyosan megsérültek és legalább egy ember életét vesztette, amikor egy legkevesebb ötven embert szállító személyvonat tehervonatnak ütközött és kisiklott, majd lángba borult - jelentette kedden kora reggel a helyi mentőszolgálat.

Mentőalakulatok a helyszínen. Többen súlyosan megsérültek, amikor egy személyvonat és egy tehervonat ütközött össze Voorschoten közelében

Forrás: ANP via AFP

Fotó: Josh Walet

A személyvonat első kocsija a sínekről letérve egy mezőre hajtott 

- közölte az ANP hírügynökség. A második kocsi az oldalára borult és tűz ütött ki benne.   

A baleset a Hága és Amszterdam között fekvő Voorschoten közelében történt kedden hajnali 3.25 órakor.

Hatósági közlések szerint a szerencsétlenségben legalább egy ember meghalt és mintegy harmincan megsérültek. A helyszínre érkező tűzoltóság szóvivője elmondta, 19 utast szállítottak kórházba, a többieket a helyszínen látták el.

A televíziós felvételeken látható, amint egy ember rögtönzött hídon kel át a sínek melletti csatornán a sötétben, hogy a vonathoz jusson.   

Drónnal készült kép oldalukra fordult vasúti szerelvényekről a Hága és Amszterdam között fekvő Voorschotenben 2023. április 4-én
Fotós: Remko De Waal / Forrás: MTI/EPA-ANP

A holland vasúttársaság (NS) a Twitteren azt írta, hogy a baleset miatt a Leiden és Hága egyes részei közötti járatok nem közlekednek. a baleset oka egyelőre ismeretlen.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában