Vészhelyzet

2023.04.09. 13:10

Mérgező füstfelhő közelít Hamburg felé (videó)

Vasárnap reggel komoly tűz ütött ki két raktárban a német nagyvárosban, és a levegőben lévő füstgázok és vegyszerek okozta veszély miatt szélsőségesen veszélyesnek minősítette a helyzetet a tűzoltóság.

Két raktár gyulladt ki Hamburgban 2023. április 9-én, a mérges gázokat pedig a belváros felé fújja a szél

Forrás: DPA/AFP

Fotó: Jonas Walzberg

Komoly tűz ütött ki vasárnap reggel két raktárban Hamburg Rothenburgsort nevű városrészében, a füstfelhő a német nagyváros központja felé tart - jelentette be a tűzoltóság, amely "szélsőségesen veszélyesnek" minősítette a helyzetet.

A levegőben lévő füstgázok és vegyszerek okozta veszély miatt a tűzoltók azt javasolták, hogy a város északkeleti övezetének jelentős részében mindenki tartsa zárva az ablakokat és az ajtókat, senki ne használjon légkondicionáló berendezést. A szakhatóságok már 140 embert evakuáltak.

Major fire in Hamburg
2023. április 9-én reggel két raktárban tűz ütött ki Hamburgban
Fotós: Jonas Walzberg / Forrás: DPA/AFP

Egyelőre nem tudni a tűz keletkezésének az okát. Az NDR német regionális közszolgálati rádióállomásnak a tűzoltóság képviselői azt mondták: fennáll a veszélye annak, hogy mérgező, igen toxikus hidrogén-szulfid került a levegőbe. A tűzoltók is csak légzőkészülékben dolgozhatnak a helyszínen.

A Deutsche Bahn német vasúttársaság azt közölte, hogy felfüggesztették a forgalmat Hamburg és Büchen között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában