Egyre több a fegyveres

2023.04.27. 10:12

Lövöldözés a magyar határnál: egymásra támadtak a bevándorlók

A Horgosnál történt incidens után három migránst vett őrizetbe a szerb rendőrség. Egy 33 éves afgán bevándorlót lőttek meg a gyanúsítottak.

Egyre gyakrabban fordul elő lövöldözés az illegális bevándorlók között

Forrás: Shutterstock

Ismét lövöldözés volt a szerb-magyar határ közvetlen közelében, Horgosnál ezúttal is egymásra támadtak az illegális bevándorlók. A rendőrséghez szerda este érkezett bejelenés, hogy lövéseket hallani a térségből. A szerb belügyminisztérium egységei azonnal a helyszínre siettek, s őrizetbe vettek három migránst. 

Azzal gyanúsítják őket, hogy lőfegyverrel súlyosan megsebesítettek egy 33 éves afgán férfit

 – számolt be róla a V4NA hírügynökség.

A helyi sajtó értesülései szerint a sérült migránst a szabadkai közkórházba szállították.

Az esettel kapcsolatban a rendőrség megjegyezte, hogy a következő időszakban is folytatni fogják az illegális bevándorlók ellenőrzését, s figyelemmel kísérik a mozgásukat az ország egész területén. A legutóbb például Horgos mellett, Magyarkanizsánál találtak 27 embert.

Az év eleje óta egyébként 

az illegális táborok ellenőrzése során a rendőrök összesen 25 puskát és nagy mennyiségű lőszert foglaltak le a bevándorlóktól. 

Ugyanezen időszak alatt több száz migránst gyűjtöttek be, akik közül több tucatnyi biztonsági kockázatot jelentő személy volt, de akadt köztük olyan is, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában