Gyenge próbálkozás

2023.04.10. 10:15

Kövér László: viccnek is rossz, amit az amerikai sajtó állít hazánkról

A Bloomberg szerint Magyarország beleavatkozik az Egyesült Államok belügyeibe. Az Országgyűlés elnöke szerint viszont az amerikai lap állítása színvonaltalan sületlenség.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Gyenge próbálkozás a visszavágásra – így reagált az Országgyűlés elnöke a Bayer show-ban arra, hogy az amerikai Bloomberg szerint Magyarország beleavatkozik az Egyesült Államok belügyeibe – tudtatta a Hír TV.

Kövér László szerint az amerikai hírportál azért állítja ezt, mert Donald Trump letartóztatását követően Orbán Viktor a közösségi oldalán kiállt az egykori amerikai elnök mellett. Az Országgyűlés elnöke kiemelte: akkor avatkoznának be az Egyesült Államok belügyeibe, ha többmilliárdos tiltott kampányfinanszírozásban vennének részt.

Akkor avatkoznánk be mi az Egyesült Államok belügyeibe, hogyha mondjuk, teszem azt, csak a nagyságrendek miatt nem forintban, hanem dollárban számolva hárommilliárd dolláros tiltott kampányfinanszírozásban vennénk részt, mondjuk Trump elnök úr leendő kampányára. Ott az amerikai–magyar diaszpórában a mikroadományokból összejönne hirtelen hárommilliárd dollár, és akkor valaki felfedezné, hogy emögött tulajdonképpen a magyar kormány állna, akkor, ha ez megtörténik, akkor, azt gondolom, hogy a Bloomberg jogosan óbégat, addig ez még viccnek is rossz

– mutatott rá Kövér László.

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában