Guruló dollárok

2023.04.26. 10:46

Gyanús amerikai szervezetek a baloldali tüntetések mögött

Már megjelentek azok az amerikai szervezetek a jelenlegi tüntetések mögött, amelyek a kampányban is támogatták a baloldalt – vette észre a Tűzfalcsoport. A NoÁr mozgalom azokkal az amerikai cégekkel dolgozik, amelyek érintettek a dollárbaloldal-botrányban.

A tanárok melletti szolidaritási tüntetés és koncert résztvevői Budapesten, a Kossuth téren 2022. október 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

NoÁr saját weboldala buktatta le az aktivistát, illetve a mostani baloldali tüntetőket – írja a Tűzfalcsoport. A DatAdaton túl, a Korányi-féle Action Network is kezeli azoknak a magyaroknak az adatait, akik azokat megadták NoÁr webshopjában, akik előfizetnek, vagy feliratkoznak egy NoÁr-féle hírlevélre, illetve regisztráltak a mostani tüntetésre – derül ki a csoport cikkéből

MOLNÁR Áron
Molnár Áron színész, aktivista, a noÁR mozgalom alapítója a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által szervezett budapesti tüntetésen a Kossuth téren 2022. november 26-án
Fotó: Máthé Zoltán / Forrás: MTI

Független „utcai harcosként” hivatkozik magára

A NoÁr, ahogy a baloldali aktivistahálózat jelentős hányada, szeret magára független, a szabadságért küzdő „utcai harcosként” hivatkozni − olvasható a Tűzfalcsoport bejegyzésben. 

Hiába adott számos interjút különböző portáloknak, soha egyetlen egy balos sajtótermék sem kérdezett rá arra, hogy miből is üzemelteti vállalkozásait, aktivistahálózatát.

Az aktivistacsoportosulás is úgy hivatkozik saját magára, mint független szervezetre. Így fogalmaznak: „A NoÁr egy mozgalom, ami a művészet, párbeszéd és a tettek erejével pozitív változást szeretne elérni. Célunk, hogy pártpolitikától függetlenül az emberek egy tudatos, cselekvő társadalmat alkotva egy szabadabb és nyitottabb országban éljenek. Egy olyan összetartó közösségért küzdünk, ahol nem félünk kinyilvánítani az érzéseinket, véleményünket és mindenkinek van egy ügye. Küldetésünk, hogy mindenki aktív része legyen a civil társadalomnak.” A noÁr mi vagyunk! Nonprofit Kft. egyébként Molnár Tímea és Molnár Áron nevére bejegyzett társaság, amely a közhasznúsági jelentés szerint éves szinten 11 millió forintos bevételt termel.

A korábbi adatok azt mutatták, hogy 1 főt foglalkoztatott a cég, és csak a tárgyi eszközökbe 131 milliót fektettek, miközben 142 millió forint volt a mérlegfőösszegük. 

 

Forrás: Tűzfalcsoport

Mi köze NoÁrnak a tüntetésekhez? 

Kiderült, hogy az amerikai infrastruktúrát kihasználva a Tanítanék Mozgalom a NoÁr mozgalommal együtt gyűjti az adományokat, építi a weboldalt, petíciózza és szervezi a megmozdulásokat. A Státusztörvény.hu weboldalra beépített szinte összes felhívás, aláírásgyűjtő vagy adományozó felület átvezet arra a honlapra, amely leleplezte a baloldal 4 milliárdos kampánytámogatását. Szintén NoÁr saját oldaláról derül ki, hogy kik is az adatkezelésbe bevont további elsődleges, illetve másodlagos adatfeldolgozók – írja a Tűzfalcsoport.

A Tűzfalcsoport itt is a DatAdat és az Action Network nyomaira lelt.

Mindkét szervezet érintett a választások előtt Magyarországra érkező Korányi-féle gyanús amerikai kampánypénzek ügyében.

A Tanítanék Mozgalom  weboldala szintén tele van zsúfolva az Action Network hivatkozásaival – ezt a szervezetet pillanatnyilag NoÁr teljes mellszélességgel és a hálózatával is támogatja.

A mozgalom mögött egyébként ott van Soros, a CEU és is.

A teljes cikk ITT érhető el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában