Illegális bevándorlás

2023.04.29. 14:52

Csaknem ötven migránst mentett ki egy hajóról egy német mentőcsapat

Egy földközi-tengeri német mentőcsapat 47 migránst, köztük több gyereket és egy terhes nőt mentett ki egy bajba jutott, túlzsúfolt hajóról - közölte a hamburgi központú Resqship alapítvány szombaton.

Illegális bevándorlók érkeznek egy hajón a szicilíai Lampedusa kikötőjébe 2023. március 26-án

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Fotó: Elio Desiderio

A Nadir nevű hajó legénysége szerint a nyílttengeri vizekre alkalmatlan hajóra pénteken figyelt fel, amikor attól lehetett tartani, hogy felborul. Cat Spangehl, a Resquship szóvivője szerint "a hajó instabil volt és hihetetlenül túlzsúfolt", a víz már beömlött a fedélzetre, és egyre több ember esett pánikba rajta.

Az olasz hatóságok a lampedusai kikötőhöz irányították a mentőhajót. A lélekvesztő migránshajó csütörtök este a tunéziai Szfaksz kikötővárosból indult útnak, többnyire guineai és elefántcsontparti állampolgárok utaztak benne.

A Resquship alapítvány tagjai az előző nap is 54 embert mentettek meg, akik egy fából készült hajón sodródtak a Földközi-tengeren, szerdán pedig 41 embert vettek fel és vittek Lampedusára.

A tengerről kimentett migránsokat gyakran viszik a dél-olaszországi Lampedusa szigetére; az olasz belügyminisztérium kedden számolt be arról, hogy mindössze néhány nap alatt több hajótörés következtében mintegy kétezer embert hoztak a szigetre.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában