Ünnepség

2023.03.11. 18:03

Rászoruló lányok, anyák számára adott át adománycsomagokat a Szülők Háza Alapítvány

Állami gondoskodásban élő gyermekek és nehéz sorsú családok nőtagjai számára több száz higiéniás csomagot gyűjtött össze és adott át szombaton Budapesten a Szülők Háza Alapítvány Tegyél Jót! programja keretében, nőnap alkalmából.

Regõs Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke beszédet mond a KINCS Maradjunk együtt! elnevezésű, a házasság hete alkalmából tartott budapesti rendezvényén 2023. február 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A rendezvényen köszöntőt mondott Nagy-Vargha Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár és Regős Judit, a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány elnöke. 

Nagy-Vargha Zsófia köszöntőjében fontosnak nevezte az eseményt, mert felhívja a figyelmet a lányok, nők szerepére a társadalomban. Kiemelte: 

azon kívül, hogy ma a nők szabadon tanulhatnak, az elmúlt tíz év családsegítő intézkedéseinek köszönhetően az anyák többféle munkalehetőség közül választhatnak. 

Regős Judit beszédében hangsúlyozta: "Magyarországon szerencsések vagyunk, mert megvannak azok az intézményi keretek, az a jogrendszer, amelyek segítenek a nőknek érvényesülni. Nem minden országban van ez így" - jegyezte meg. 

A higiéniás csomagok fő támogatója a Pelenka.hu webshop volt, a rendezvény meglepetésvendége pedig Balázsi Katalin magyar anyagtudós volt, aki a nők fontosságát méltatta a tudományos életben. 

A csomagokat a Szülők Háza Kelenvölgyi Központjában adták át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában