Kisgömböc

2023.03.20. 13:01

A felmérések szerint csupán a DK-nak vannak szavazói az ellenzéki oldalon

A Gyurcsány-párt 18 százalékkal vezet, a bukott miniszterelnök vezette politikai formációtól mindenki drámaian le van maradva.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Elöljáróban el kell mondani, hogy minden közvélemény-kutatás szerint hatalmas fölénnyel vezet a Fidesz, egy mostani választáson 50-52%-ot kapna a kormánypárt - írja az Origo. 

A baloldalhoz köthető Závecz Research Intézet március 13-án közölt, legfrissebb közvélemény-kutatása alapján a biztos pártválasztók körében a baloldalon a Gyurcsány-párt 18 százalékkal vezet; a bukott miniszterelnök vezette politikai formációtól mindenki drámaian le van maradva.

A Gyurcsány-pártot követi a Mi Hazánk 9 százalékkal, majd a Momentum 6 százalékkal. Az MSZP a Závecznél 5 százalékon áll, a többiek a parlamenti küszöb alatt vannak. A Jobbik 4 százalékot, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) és az LMP egyaránt 3 százalékot kapna. A Karácsony Gergely-féle Párbeszéd és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) pedig 1 százalékon állnak.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában