Mi történik itt?

2023.02.13. 18:31

Románia után Horvátországban is mozgott a föld

Békés vármegyében érezni is lehetett a romániai földrengést.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Földrengés volt Horvátországban hétfő délután – írja a Mandiner egy természeti jelenségekkel foglalkozó szakportál cikkére hivatkozva, amely szerint Sziszektől 13 kilométerre délre mozdult meg a föld, 4-es erősségben.

Mindez azért is érdekes, mert pont egy hete a török–szír határon végzett iszonyú pusztítást egy 7,8-as földrengés,  hétfőn pedig egy másik balkáni országban, Romániában is mozgást regisztráltak: 5,2-es erősségben rengett a föld Zsilvásárhely környékén.

Mindkét földmozgás relatíve közel volt a magyar határhoz, egyes beszámolók szerint Békés vármegyében érezni is lehetett a romániai földrengést.

A Beol.hu egyik békéscsabai olvasója arról tájékoztatta a hírportált, hogy a Lencsési lakótelepen az egyik tömbházban megmozdultak a virágok, erősen remegni kezdtek a rengés hatására. Egy másik olvasójuk pedig elmondta, a Bartók Béla úti lakásában is érezte a hatását, némi rázkódás volt tapasztalható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában