Támadás

2023.02.22. 13:29

Halálra késelt egy diák egy tanárt egy franciaországi középiskolában

Életét vesztette kedden egy tanár a dél-franciaországi Saint-Jean-de-Luz egyik magániskolájában, miután tanóra alatt az egyik diák megkéselte - erősítette meg a helyi ügyészség a sajtóértesüléseket.

Emberek állnak a délnyugat-franciaországi Saint-Jean-de-Luzban a Saint-Thomas d'Aquin középiskola bejáratánál, ahol egy tanár meghalt, miután egy diák megkéselte 2023. február 22-én

Forrás: AFP

Fotó: GAIZKA IROZ

"Megerősítem, hogy késes támadás történt, és az áldozat elhunyt" - mondta az AFP hírügynökségnek Jérome Bourrier ügyész.   

A 16 éves diákot a helyszínen előállították, tettestársakat nem keres a rendőrség.  

A tragédia szerda délelőtt a baszkföldi Saint-Jean-de-Luz település Aquinói Szent Tamás katolikus magángimnáziumában történt.   

Az Actu.fr hírportál és a Sud Ouest regionális napilap értesülése szerint 

az áldozat egy ötven év körüli, spanyol nyelvet oktató tanárnő, aki a helyszínen életét vesztette, a kiérkező mentősök nem tudták újraéleszteni. A tanárnő órát tartott egy osztályban, amikor az egyik tanuló megtámadta. 

Az ügyben a bűnügyi rendőrség indított nyomozást. A Le Monde című napilap szerint a nyomozás a diák állítólagos pszichológiai problémáira koncentrál. 

 Tavaly szeptemberben a normandiai Caenban történt hasonló eset: akkor egy 15 éves gimnazista torkon szúrta az egyik tanárát. A 63 éves férfi néhány nappal később elhagyta a kórházat, a diákot szeptember végén vád alá helyezték, és jelenleg egy egészségügyi intézményben tartják fogva.     

Olivier Véran kormányszóvivő a szerdai kormányülést követően együttérzését fejezte ki a kormány nevében, és bejelentette, hogy Pap Ndiaye oktatási miniszter még a nap folyamán a támadás helyszínére látogat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában