Súlyos pontok

2023.02.04. 14:20

Dömötör Csaba: az EP a háborút és az inflációt is támogatja (videó)

Két igazán súlyos pont van az Európai Parlament héten elfogadott, az orosz-ukrán háborúról szóló határozatában – jelezte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton a közösségi oldalán közzétett videóbejegyzésében.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. december 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A videóban Dömötör Csaba kiemelte, hogy  

a határozat hetedik pontja szerint növelni és gyorsítani kell a fegyverszállításokat Ukrajna irányába.

A szövegben egy konkrét felsorolás is van, amely szerint még több harckocsit, még több páncélozott járművet és még több lőszert küldenének, következő lépésként vadászgépeket és nagy hatótávolságú rakétarendszereket – ismertette.

Ez minden, csak nem békefelhívás. Sokkal inkább egy nagy lépés a háborús eszkaláció felé

 – fogalmazott.

A határozat huszonhatodik pontjában pedig felszólítanak az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagok és az urán teljes embargójára, azaz teljesen megtiltanák az orosz olajon túl a gáz és a nukleáris fűtőelemek behozatalát is

 – hívta fel a figyelmet Dömötör Csaba.

A kormánypárti politikus hozzátette: az embargóval 

az Európai Parlament nem csak a korábbi szankciókat támogatja, hanem az inflációt is.

 A rekordokat döntő infláció fő oka ugyanis az, hogy elszálltak az energiaárak. Az pedig a szankciók miatt van. Ha teljes embargót hirdetnek, az garancia a további áremelkedésekre. Azt hiszem, ez nagyon nem jó irány – mondta.

Az EP-határozatot a baloldali pártok odakint megszavazták. Csak a szokásos 

– jegyezte meg videóbejegyzése végén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában