Ismert módszerek

2023.01.09. 09:26

Sarcolás, adóemelés – ez a baloldal valódi arca

Visszatér a Gyurcsány-féle módszer a baloldali vezetésű önkormányzatoknál.

Gyurcsány Ferenc

Forrás: AFP

Fotó: Isza Ferenc

Márki-Zay Péter és a dollárbaloldal a Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idejéből jól ismert sarcok és adóemelések felé fordul

– olvasható az Origo cikkében.

Január elsejétől Hódmezővásárhelyen például minden helyi szántó-, kert-, gyümölcsös- és szőlőtulajdonosnak hektáronként csaknem tízezer forint adót kell fizetnie. Tehát 

ismét megmutatkozik a baloldal valódi arca, és Márki-Zay követi a gyurcsányi vonalat: adóemeléssel sarcolja a magyarokat.

Márki-Zay lépése azonban egyáltalán nem meglepő, hiszen csak követi a gyurcsányi mintát: adóemelésekkel, pluszterhekkel sújtja a magyarokat.

Emlékezetes, Gyurcsány Ferenc és a baloldal kormányzása idején, 2002 és 2010 között több mint 40 alkalommal emeltek adót a baloldali kormányok.

Emellett emelték a rezsiárakat, eltörölték a családi adókedvezményt az egy- és kétgyerekes családok esetében, a 13. havi bért és nyugdíjat is.

Karácsony Gergely is ezt az utat követi

Emlékezetes, tavaly szeptemberben a fővárosban brutálisan megdrágították a parkolást, sőt új fizetős övezeteket is kijelöltek. Miután a baloldali városvezetés nem építette ki azokat a közlekedési alternatívákat, ahova az autósok át tudtak volna szokni, így

az intézkedés nem jelentett mást, mint egy megemelt és kötelezően befizetendő sarcot, amit azóta is fizetnek az autósok.

A járvány alatt is az embereket sarcolta a dollárbaloldal

Miközben a koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt a kormány jelentős adókedvezményekkel, adóelengedéssel és támogatásokkal segítette a vállalkozásokat, munkavállalókat és családokat, addig baloldali polgármesterek, kihasználva a rendkívüli jogrend adta lehetőségeket, egy személyben adóemelésekről, új adónemek bevezetéséről, díjemelésekről döntöttek. Ilyen intézkedésekre többek között Vácott, Ózdon, Salgótarjánban, Nagykanizsán, Siófokon, Tatabányán, Dunaújvárosban, Hódmezővásárhelyen, a Fővárosi Önkormányzat szintjén, valamint az I., a VII., a VIII., a XI. és a XVIII. kerületben került sor.

Az önkormányzati megszorító intézkedések egy másik formája pedig az intézménybezárás volt. Óvodákat zártak be többek között Pécsett és Siófokon, illetve a „nem barátinak” minősített civil és egyházi szervezetek támogatását is csökkentették vagy megvonták több helyen.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában