Brüsszeli botrány

2023.01.30. 06:27

Dobrev Klára hallgat a korrupciós ügy kirobbanása óta

A Demokratikus Koalíció vasárnapi kongresszusán tart évértékelő beszédet Gyurcsány Ferenc.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormányának vezetője beszédet mond a párt XII. kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2022. október 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A kezdeti lendületet követően, több mint két hónap szünet után tart hétfőn sajtónyilvános árnyékkormányinfót a Demokratikus Koalíció. Az eseményen nem vesz részt Dobrev Klára, akit feltűnő módon azóta nem kérdezhetnek az újságírók, amióta kirobbant a brüsszeli korrupciós botrány – írja a Magyar Nemzet.

Mindezt a napokban szóvá tette Deutsch Tamás is, aki szerint Dobrevnek Brüsszelben és Strasbourgban hetek óta hírét-hamvát sem lehet látni. – Hová tűnt Gyurcsány Ferencné? – tette fel a kérdést a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője.

Hangsúlyozta: mindeközben kiderült, hogy a magyar dollárbaloldal EP-képviselői a teljes európai baloldallal együtt megszavazták a Katar és Kuvait állampolgárainak vízummentességére vonatkozó javaslatot, illetve hogy könnyítsék meg a régióból származó diákok Erasmus+ programhoz való hozzáférését.

Történt ez úgy és akkor, hogy a mostani brüsszeli korrupciós botránynak a lényege a teljes európai baloldal megvétele

– mondta Deutsch.

Gyurcsány Ferenc a kongresszuson, február 5-én, vasárnap mondja el 19. évértékelőjét – írta közleményében a Demokratikus Koalíció. Az eseményen többek között tisztújítást tartanak, arról, hogy a DK elnökének kihívója akadna, nincs hír.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában