Közvélemény-kutatás

2023.01.17. 09:48

A magyarok többsége szerint nem jogos, hogy Brüsszel visszatartja az uniós források jelentős részét

Tízből hat magyar szerint Brüsszelnek az együttműködésre és kompromisszumra kellene törekednie, és nincs joga – részlegesen sem – visszatartani az egyes tagállamoknak, így a hazánknak járó uniós források kifizetését – ez derül ki a Századvég legújabb kutatásából.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Motortion Films

A Századvég közvélemény-kutatási adatai rámutatnak: a megkérdezettek 60 százaléka úgy gondolja, hogy 

az Európai Unió egyenrangú és szabad országok szövetsége, így Brüsszelnek nincs joga visszatartani – részben sem – a tagállamoknak járó pénzügyi forrásokat, hanem a kompromisszumra kellene törekednie.

 

Az alapítvány honlapján megjelent írásban megjegyzik, az egyes tagállamokkal szemben alkalmazott hátrányos megkülönböztetés, valamint az adott ország jogos (pénzügyi) érdekeinek a figyelmen kívül hagyása – különösen az orosz–ukrán háború, illetve az elhibázott brüsszeli szankciós politika okozta szorongatott helyzetben – alapjaiban veszélyezteti az Európai Unió egységét és eredményes működését.

A teljes írás IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában