Folyik a mentés

2022.12.25. 21:19

Több embert temetett maga alá lavina az ausztriai Lech Zürs alpesi síterületen

Több embert temetett maga alá lavina vasárnap az ausztriai Lech Zürs alpesi síterületen, eddigi értesülések szerint ketten megsérültek - közölték helyi hatóságok.

A mentés éjszaka is folytatódik

Forrás: AFP

Christian Gantner, Vorarlberg tartomány biztonsági miniszterének esti közlése szerint már csak két feltételezett eltűnt után kutatnak, a többiek időközben előkerültek. Gantner ugyanakkor bizakodónak mutatkozott, hogy jól vannak, mivel egyelőre nem érkezett bejelentés eltűnt személyekről a hatóságokhoz. 

Korábban egy síelő videófelvétele alapján azt feltételezték, hogy tíz embert sodort el a hótömeg. Legfrissebb értesülések szerint a 

felvételen látható emberek közül hatan sértetlenül megúszták a szerencsétlenséget. 

Egy embert sikerült élve, de sérültek kimenteni a hótömegek alól, őt az innsbrucki kórházba szállították légi úton. Egy másik személynek önerőből sikerült kiszabadulni a hó alól és eljutni Bludenz városának klinikájára. 

Kutató-mentő műveletet indítottak helikopterek, valamint keresőkutyák bevonásával.

 Értesülések szerint száznál is többen vesznek részt a mentésben. 

A lavina délután három óra magasságában zúdult le a 2720 méter magas Trittkopf hegycsúcs térségében. 

"Mindent megteszünk a télisportolók előkerítése érdekében" - áll Lech településének közleményében. Az éjszakai keresés folytatásához a hatóságok fényszórókat igényeltek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában