Korrupció

2022.12.15. 14:30

Beismerő vallomást tett Eva Kaili élettársa

Mindent bevallott a belga nyomozóhatóság előtt a korrupcióval vádolt európai uniós politikus élettársa, Francesco Giorgi. Erről ír a Le Soir és a La Repubblica is. Az említett két portál jutott hozzá azokhoz a hivatalos dokumentumokhoz, amelyekben a férfi vallomása olvasható – adta hírül a Mandiner.

Eva Kaili (j) és élettársa Francesco Giorgi (b)

Forrás: AFP

Fotó: Eurokinissi

Az élettárs vallomásából kiderült továbbá, hogy „a titkos bűnszervezetük” nemcsak a katariak, hanem a marokkóiak érdekét is szolgálta a kenőpénzért cserébe. Francesco Giorgi azt állítja, hogy az egész ügy kiagyalója az a korábbi, olasz nemzetiségű európai parlamenti képviselő, Pier Antonio Panzeri volt, akit szintén letartóztattak a napokban – írta meg a Mandiner

Francesco Giorgi azt reméli, hogy a vallomásért cserébe ejtik Eva Kaili letartóztatását.

„Bármit megteszek azért, hogy az élettársam kiszabaduljon, és a 22 hónapos lányunk mellett lehessen”

 

Előzmények

Eva Kailit pénteken tartóztatták le a belga hatóságok, egy Katarral kapcsolatos korrupció vádjával indított vizsgálati nyomozás részeként, azóta vizsgálati fogságban van, szerdán kellett megjelennie a vizsgálóbíró előtt. Kaili élettársát, Francesco Giorgit is őrizetbe vették, a férfi Maria Arena belga szocialista EP-képviselő asszisztenseként dolgozott. A vádlottak között van egy volt olasz szocialista EP-képviselő, Pier Antonio Panzeri is. Az Európai Parlament keddi plenáris ülésén a korrupció vádjával jelenleg vizsgálati fogságban lévő Eva Kaili alelnöki feladatainak befejezése mellett döntött.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában