Brüsszeli szankciók

2022.11.24. 16:45

Már közel 695 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációt (videó)

Ha több százezer magyar ember véleménye egy irányba mutat, az sokat számít majd a következő körös tárgyalásokon – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

MTI

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A legutóbbi összesítések szerint már közel 695 ezren töltötték ki a konzultációs kérdőívet, ennek 17 százaléka érkezett online, a többi postai úton

– jelentette be a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban a kormányszóvivő csütörtökön.

Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott: „látjuk, hogy a szankciós sorozatban újabb és újabb epizódok jönnek”.

Emlékeztetett: a brüsszeli ígéret úgy szólt, hogy az intézkedések véget vetnek a háborúnak.

A szankciók nemcsak hogy nem érték el ezt a célt, de az ígéretekkel ellentétben az energetika területére is kiterjednek – mondta. Hozzátette: a gáz és az olaj után a legújabb hírek szerint az atomenergiát akarják célba venni. Eközben a baj egyre csak nő Európában, csúcson az energiaárak, tombol az infláció, aminek a levét az emberek, köztük mi, magyarok isszuk meg – sorolta.

Rámutatott: Oroszország könnyen kerülőutat talál a szankciók alól, miközben Európa saját maga számára előidézett bajoktól szenved.

Nem hagyjuk, hogy a háború árát a magyar emberek fizessék meg, ezért is fontos, hogy minél többen elmondják a véleményüket a konzultáció keretében – mondta Szentkirályi Alexandra. Hozzáfűzte: ha több százezer magyar ember véleménye egy irányba mutat, az sokat számít majd a következő körös tárgyalásokon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában