Magyarázkodás

2022.10.29. 14:42

Márki-Zay guruló dollárokból adományoz a kölcseys tanároknak

A politikus az ATV-ben arról beszélt: van amerikai pénz a felajánlott adományokban, ma úgy fogalmazott, a támogatóik dobták össze.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom közgyűlése előtt Márki-Zay Péter egymillió forintot ad át a polgári engedetlenség miatt elbocsátott Palya Tamás tanárnak

Fotó: Nagy Balázs

Van amerikai pénz a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) által az elbocsátott kölcseys tanároknak felajánlott fejenként egymillió forintban, közölte Márki-Zay Péter bukott ellenzéki miniszterelnök-jelölt az ATV Egyenes beszéd című keddi műsorában. 

Szombat délelőtt azonban, a mozgalom közgyűlése előtti sajtónyilvános eseményen, ahol Márki-Zay a felajánlott összeget adta át Palya Tamás volt kölcseys tanárnak, már úgy fogalmazott: a múlt vasárnapi tüntetésen „pont egymillió forintot dobtak össze” a támogatóik.

Szervezetünk és a magyar táradalom támogatásaként átadom az egymillió forintot – harangozta be a hódmezővásárhelyi polgármester az egymillió forint átadását.

A MMM elnöke az egyelőre tisztázatlan forrású összeg átadása előtt hosszas magyarázkodásba bocsátkozott az Amerikából kapott pénzekről. Azt állította: soha nem tapasztalt transzparencia jellemzi a kampánypénzeket.

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból polgári engedetlenség miatt elbocsátott Palya Tamás elmondta: már nem munkanélküli, gyorsan sikerült elhelyezkednie, ezért a pénzt felajánlotta a gimnázium alapítványának.

A teljes cikket itt olvashatja el

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában