Életeket menthet

2022.10.20. 22:28

Ingyenes vezetéstechnikai képzést szervez a HUMDA

Az instruktorok a késő őszi, téli időjárási körülményekre készítenek fel száz jelentkezőt.

Résztvevő a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramja keretében tartott ingyenes vezetéstechnikai tréningen a Hungaroringen 2018. március 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Ingyenes vezetéstechnikai képzést szervez a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. száz autós számára a zsámbéki DrivingCamp tanpályán. Az instruktorok a késő őszi, téli időjárási körülményekre készítik fel az autósokat - közölte a HUMDA csütörtökön az MTI-vel. 

A november 4-én tartandó képzésre a humdadrivesafety.hu oldalon lehet jelentkezni október 21-től. Az autósok csoportokra bontva vehetnek részt a kétórás képzésen, saját járművükkel. A program során egyebek között a szlalomozást, a vészfékezést, a lejtőn és a hegymenetben közlekedést gyakorolhatják.

Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben kiemelte: az autósok különösen sokat tehetnek azért, hogy az utakon kevesebb baleset történjen, így az ő megfelelő képzésük, tudásuk elmélyítése emberéleteket menthet. Közös felelősség, hogy érdemben és tartósan csökkenjen a halálos közúti balesetek száma, amelyhez a közlekedés minden szereplőjének munkájára szükség van - tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában