A Nagy Testvér figyel?

2022.10.19. 07:07

Az amerikai nagykövet propagandavideója ellen tiltakozik a Magyar Nemzeti Médiaszövetség

Az újságírószervezet kiáll a vélemény szabadsága és a szabad újságírás mellett.

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete hazánkba érkezése után a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

„A Magyar Nemzeti Médiaszövetség határozottan elítéli, a sajtó- és szólásszabadságba történő durva beavatkozásnak tartja a budapesti amerikai nagykövetség által a Twitteren posztolt, előítéletektől és megbélyegzéstől hemzsegő propagandavideót, amelyben a Demokrata és a Kontra című magyar médiaműhelyek szerkesztőségét külön nevesítik is” – írja a honlapján közzétett közleményében a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ).

Az újságírószervezet emlékeztet, miszerint a kifogásolt videóban a David Pressman nagykövet vezette képviselet kvíznek álcázott állításokban nevez Nyugat- és Amerika-ellenesnek magyar politikusokat, kutatókat, újságírókat és szerkesztőket, utóbbiakat nemes egyszerűséggel „kormány által finanszírozott kommentátoroknak” nevezve.

A közlemény kiáll a vélemény szabadsága és a szabad újságírás mellett, és visszautasítja, hogy munkájukat végző újságírókat, szerkesztőségeket bélyegezzenek meg. Ezért az MNMSZ felszólítja az Amerikai Egyesült Államok nagykövetét, „határolódjon el a videótól, tűrje el az övétől eltérő véleményeket és kövesse meg a munkájukat végző újságírókat”. Mint rámutatnak, máskülönben a diplomata akaratlanul is maga igazolja a saját posztjában a birodalomépítésről idézett állításokat.

„Magyarország már megtapasztalta, hogy milyen, amikor a Nagy Testvér figyel. Nem engedhetjük, hogy ezek az idők a Big Brotherrel térjenek vissza”

– szögezi le végül a kommüniké.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában