Elfogadhatatlan

2022.10.23. 17:15

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség etikai vizsgálatot kér az RTL műsorában történtek miatt

Fejétől bűzlik a hal – reagálás az RTL műsorában történtekre címmel adott ki közleményt a Magyar Nemzeti Médiaszövetség annak kapcsán, hogy az RTL Celeb vagyok, ments ki innen! kedd esti műsorában Sebestyén Balázsék megaláztak és kigúnyoltak egy kolumbiai kisfiút. A szövetség felszólítja a MÚOSZ-t, hogy indítson etikai vizsgálatot a vérlázító ügyben – írja a Magyar Nemzet.

Képernyőfotó

Forrás: Magyar Nemzet/Mandiner

„Vérlázítónak tartjuk, hogy egy baloldali kereskedelmi csatorna megszületése óta kínból, megalázásból és kukkolásból gyarapítja a vagyonát” – írták a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményben.  

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) kifejti, hogy szomorúsággal értesült arról, hogy az RTL műsorvezetője élő adásban megalázott egy kolumbiai kisfiút. Visszataszítónak tartják, hogy miközben ilyen módon húznak hatalmas anyagi hasznot, híradójukban politikai pedofíliának nevezik, ha egy felújított óvodát gyermekek jelenlétében adnak át. 

Az MNMSZ ugyanakkor rámutatott, hogy a történetben nem csak és nem elsősorban a csatorna kreatívjai által kiválasztott, a műsorpolitika végrehajtására a legalkalmasabbnak talált műsorvezető a hibás. A műsorvezető azt teljesíti, amit elvárnak tőle, ha ő nem, majd megteszi helyette más – húzták alá. A médiaszövetség szerint az is felháborító, hogy a Mónika Show elnevezésű, a médiahatóságok által többször megbüntetett förmedvényt még mindig ismétlik a kábelcsatornáikon. Nemsokára pedig ismét egy újabb Való világgal örvendeztethetik meg nézőiket.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség szerint ebben a helyzetben kevés egy négy nap után kiadott szűkszavú közlemény, és nem elég bocsánatkérésre hivatkozni és pár szóban elnézést kérni. 

Az  MNMSZ szerint az egész újságírószakmának hallatnia kell a hangját, ezért az MNMSZ felhív minden újságírót, hogy határolódjon el az RTL-től, és felszólítja a MÚOSZ-t, hogy indítson etikai vizsgálatot, a csatornát pedig hogy azonnal állítsa le az emberek megalázására épülő műsorát. 

A teljes cikket ide kattintva lehet elolvasni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában