Javaslat

2022.09.27. 22:18

Osztrák ellenzéki politikus: a kormánynak követnie kell Magyarország példáját

Hertbert Kickl, az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője szerint a kormánynak – a magyarhoz hasonlóan – meg kellene kérdeznie az embereket arról, hogy mit gondolnak az Oroszország ellen bevezetett gazdasági szankciókról - írja a V4NA.

Hertbert Kickl

Forrás: wikipedia

Fotó: Bwag

Miután Orbán Viktor magyar miniszterelnök hétfőn bejelentette, hogy népszavazást tartanak az Oroszország elleni szankciókról, Herbert Kickl, az FPÖ pártelnöke azt javasolta, hogy Ausztria is kövesse Magyarország példáját, hogy az osztrákok is elmondhassák a véleményüket a szankciós politikáról.

Ezeket a szankciókat Brüsszelben találták ki, és a hanyag szövetségi kormány egyszerűen csak lemásolta őket, de a polgárok azok, akik az infláción keresztül a jólétükkel és a szociális biztonságukkal fizetik meg a számlát az országban. Mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy ezek a térdre kényszerített szankciók jobban ártanak Európának és Ausztriának, mint Oroszországnak, amely az energiaárak miatt rekordbevételeket könyvelhet el, és továbbra is háborúban állhat Ukrajnával

– jelentette ki az ellenzéki pártelnök, aki szerint a fűtési szezon küszöbén egyre több embernek okoz nehézséget az, hogy kifizesse a rezsiszámláit, de rengeteg vállalkozás is a csőd szélére került.

A fekete-zöld koalíció a vörös-baloldali álellenzék aktív támogatásával katasztrofális gazdasági háborúba sodorta hazánkat, és ezzel rövid időn belül veszélybe sodorja mindazt, amit polgárok generációi évtizedek kemény munkájával felépítettek: szilárd jólétet, sikeres vállalkozásokat és társadalmi stabilitást. Az embereknek tehát joguk van ahhoz, hogy közvetlenül szavazhassanak arról, hogy mindezt fel akarják-e áldozni vagy sem!

– fogalmazott Kickl, aki kiemelte azt is, hogy pártja egyáltalán nem fél az emberek véleményétől és döntéseitől, ellentétben a kormánykoalícióval. Az FPÖ egyébként amiatt is kritizálta a szövetségi kormányt, mert – a pártpolitikusok véleménye szerint – az energiaellátást sem tudja majd biztonsággal garantálni a téli hónapokban.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában