Köszönet

2022.09.10. 14:46

Hálás a magyaroknak az új amerikai nagykövet

David Pressman megköszönte, amiért a magyar emberek nagylelkűen gondoskodnak az ukrán menekültekről – adta hírül lapértesülés nyomán a Mandiner.

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az Egyesült Államok nemrég kinevezett magyarországi nagykövete pénteken látogatta meg Záhonyt és a szintén határmenti Tuzsér városát, hogy szemrevételezze, milyen körülmények között élnek a háború elől elmenekült emberek. David Pressman a HVG tudósítása szerint kormányzati és humanitárius szereplőkkel találkozott annak érdekében, hogy megtudja, milyen kihívások vannak az üggyel kapcsolatban – írja a Mandiner.

A nagykövet elismerését fejezte ki Helmeczi László záhonyi és Ferkovics Tibor tuzséri polgármesternek közösségeik nagylelkűségéért és az általuk nyújtott humanitárius támogatásért.

Köszönjük a magyar kormánynak és a magyar embereknek, hogy nagylelkűen gondoskodnak az Ukrajnából érkező menekültek biztonságáról és jólétéről

– fogalmazott David Pressman.

Az eredeti cikket itt lehet elolvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában