Felháborodtak az emberek

2022.08.15. 16:42

Macron spórolásra szólította fel a franciákat, majd elment a Riviérára jetskizni

Az eset botrányt okozott Franciaországban.

Emmanuel Macron francia elnök

Forrás: AFP

Fotó: Ludovic Marin

Jelentős botrányt okozott Francországban, hogy Emmanuel Macron francia elnökről olyan fényképek kerültek nyilvánosságra, amelyek szerint szabadsága alatt a Francia Riviérán egy jet skivel száguldozott a tengerben – írja a helyi sajtó nyomán a Mandiner. Az eset a lap szerint azért különösen pikáns, mert az elnök szabadsága előtt nem sokkal arra szólította fel a franciákat, hogy spóroljanak és Franciaországban különböző intézkedéseket is hoztak ezzel kapcsolatban.

Mint a lap emlékeztet, Franciaország az uniós szankciók miatt története egyik legsúlyosabb energiaválságával néz szembe, ráadásul Macron belpolitikai téren sem áll jól, hiszen pártja a nemzetgyűlési választásokon kikapott, elvesztette a törvényhozó többséget.

Egyelőre Macron részéről nem érkezett semmi magyarázat vagy bocsánatkérés, de több zöldszervezet is nemtetszésének adott hangot Macron nyaralási hóbortjaival kapcsolatban – hívja fel a figyelmet a lap. A francia államfő jelenleg az elnöki nyári rezidencián tartózkodik Fort de Brégançon-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában