Belpolitika

2022.07.19. 06:32

Stabil a kormánypártok támogatottsága, az ellenzék még mindig válságban van

A Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából jól látszik, hogy továbbra is a Fidesz–KDNP mögött áll a magyarok abszolút többsége - ismerteti a Magyar Nemzet.

A Nézőpont Intézet új pártpreferencia-kutatásából kiderül, hogy a Fidesz–KDNP mögött áll a magyar választók 54 százaléka, abszolút többsége. A stabil társadalmi támogatottság a választás óta tartott több időközi választás eredményeiben is tükröződött – írja a Magyar Nemzet

A Nézőpont Intézet ezer fő telefonos megkérdezésével készített felmérést, amelyben a 18 év feletti lakosságot kérdezték nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 

A kutatásból az is kiderült, hogy csupán négy ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum, a Mi Hazánk Mozgalom, valamint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) éri el éppen a parlamentbe jutáshoz szükséges ötszázalékot. A parlamentbe mindössze a DK, és a Momentum jutna be. A Jobbik négy, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd pedig egy százalékon áll a Nézőpont Intézet szerint.

A július 11. és 13. között készült, a kataszabályokat módosító törvényjavaslat benyújtásának napján kezdődő és elfogadását követő napon végződő kutatás eredményeiből egyértelmű: 

a kormánypártok továbbra is élvezik a magyar választók többségének bizalmát. Nem történt jelentős változás sem a kormánypárti, sem az ellenzéki erők támogatottságában, tehát az utóbbi napok néhány ezer fős fővárosi tüntetései nem a pártpreferenciák átalakulásának a tünetei. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: illusztráció/ MTI/Veres Nándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában