Választási vereség

2022.06.27. 15:25

Ungár Péter a Facebookon finoman beszólt Karácsony Gergelynek

Két dologban is vitába szállt Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármesterrel Ungár Péter, az LMP országgyűlési frakcióvezetője. Hétfőn közzétett Facebook-bejegyzésében abban ugyanakkor egyetértett vele, hogy az ellenzék számára csalódást keltő eredmény született a vasárnapi időközi helyhatósági választásokon.

Ungár Péter a bejegyzésében emlékeztetett: a főpolgármester azt állítja, hogy a választók a választások óta mutatott teljesítményért büntetik az ellenzéket. Ungár Péter ugyanakkor úgy látja: a szavazók már a választások előtt mutatott teljesítményükkel sem voltak különösebben elégedettek. "Márpedig az április előtti stratégia megalkotásában elévülhetetlen érdemei voltak Karácsony Gergelynek, ezért az újabb iránymutatás előtt talán ő is több időt hagyhatott volna az elemzői énje" felszínre törésének" - fogalmazott.

Kifejtette azt is: nem látja, hogy a szavazók egyöntetűen követelnék, hogy "a teljes hasonulás még erősebben menjen végre az ellenzéki pártok között". Amikor ugyanis volt verseny ellenzéken belül, akkor egymillióval több szavazójuk volt és jóval több mandátumuk.

Írásában azt is "bevallotta": Karácsony Gergellyel szemben még nem pontosan tudja, mit üzennek a választók, ehhez szerinte több időre van szükség," de bizonyos szempontból őszinte tisztelettel tudom nézni azokat a politikusokat, akik a vereségben is önigazolást látnak".

Ugyanakkor azt kérte a főpolgármestertől, hogy ha ennyire biztos az álláspontjában, akkor először ezt a saját pártján próbálja keresztül vinni, mert a Párbeszéd jelentette be először, hogy külön indul az EP-választáson, és a Párbeszéd volt az a párt, amelyik Nyíregyházán "ráindult" a közös ellenzéki jelöltre.

A főpolgármester vasárnap írt arról a Facebook-oldalán, hogy számára csalódást keltő eredmény született a vasárnapi időközi önkormányzati választásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában