Harsányak és cinikusak

2022.06.05. 11:43

Kovács Zoltán: kritikusaink szemét egyre jobban szúrja Orbán Viktor miniszterelnök kormányzási sikere

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Facebook-oldalán fogalmazta meg véleményét.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a vasárnap közzétett Facebook-bejegyzésében kiemelte: 

Kritikusaink szemét egyre jobban szúrja Orbán Viktor miniszterelnök kormányzási sikere és konzervatív politikánk támogatottsága. 

Azt írta: a budapesti Conservative Political Action Conference (CPAC) után 

borítékolható volt, hogy a nyugati fősodratú média képviselői hamar akcióba lendülnek.

Az egyik véleménycikk közvetlen párhuzamot vont a magyarországi CPAC és a nácizmus között, mások fasizmust emlegettek – ismertette az államtitkár.
Ismét sokatmondó az elvakult megszállottság – fogalmazott Kovács Zoltán. Hozzátette, hogy 

tapasztalataim azt súgják, hogy a másik tábor azért veszíti el ennyire a fejét, mert valamit jól csinálunk.

 Az államtitkár az ezzel kapcsolatos, a The Washington Times oldalán megjelent véleménycikkét is megosztotta.

Ebben felidézte, hogy nagyjából két héttel ezelőtt 

Magyarország adott otthont a konzervatív politikai szereplők, szakértők és érdekcsoportok találkozójának, a CPAC-nak. 

Felhívta a figyelmet, hogy az Amerikai Konzervatív Unió vezetésével tartott konferenciát már többször is megrendezték az Egyesült Államokon kívül, többek között Brazíliában, Ausztráliában, Dél-Koreában és Japánban, de Európában ez volt az első ilyen jellegű esemény.


Kovács Zoltán kiemelte: a nagyszabású rendezvény az Istenről, hazáról és családról szóló hagyományos konzervatív témákra összpontosító, pozitív üzenetet közvetített.

A nemzet ügye nem ideológia, de még csak nem is hagyomány kérdése. ( ...) Azért kell gyámolítani az egyházakat és támogatni a családokat, mert belőlük épül fel a nemzet. Ez azt is jelenti, hogy a választók oldalán kell maradni

– idézte Orbán Viktor megnyitóbeszédét az államtitkár.
 A konzervatív látásmód válaszokkal szolgál napjaink legnehezebb – a nemzeti identitásra és a zsidó-keresztény örökségünk megőrzésére, a bevándorlásra és a családra – vonatkozó kérdésekre is 

– hangsúlyozta Kovács Zoltán, hozzátéve: ahogy a rendezvényen a miniszterelnök és több felszólaló elmondta, ezek az elképzelések az emberek támogatását élvezik. Ezért, annak érdekében, hogy megvédhessék ezeket, szükség van a konzervatív mozgalmak bátorítására – szögezte le.
Az államtitkár szerint nem meglepő a liberális körök heves reakciója, azt ugyanakkor szokatlannak tartja, hogy 

mennyire harsányak és szélsőségesek lettek az Orbán-kormány kritikusai. 

A nácizmust és fasizmust emlegetők közül kiemelt egy bloggert, aki azért ítélte el Magyarországot, mert az nagyrészt fehér ország, amely "protofasiszta, fehér nacionalista kormányt hozott létre".
Kitért arra is, hogy a bírálók szerint ez az összejövetel csupán a 

Vlagyimir Putyin legközelebbi európai szövetségesét támogató

emberek találkozója volt. Egyesek úgy vélik, Orbán Viktor kormánya "meggyengítette az intézmények felügyeletét" és "a bevándorlók és az LMBTQ-közösség jogai ellen foglalt állást", sőt "állami ideológiává tette a népességcsere teóriáját". A magyar kormány üzenete – állítólag –"mérgező" és "halálos" volt – ismertette Kovács Zoltán.

Írása szerint "sokan továbbra is értetlenkednek" a kormány ukrajnai háborúval kapcsolatos álláspontja és az Oroszországgal fenntartott kapcsolata miatt. Pedig, mint kiemelte,  Orbán Viktor egyértelműen fejezte ki magát. 

Miközben eltökélt szándékunk annak megakadályozása, hogy Magyarország belekeveredjen a konfliktusba, hazánk az elsők között minősítette agressziónak és ítélte el Oroszország invázióját, illetve a magyarok egy emberként álltak a történelmi léptékű humanitárius erőfeszítés mögé

– emelte ki Kovács Zoltán.
Az államtitkár úgy értékelt: 

egy olyan időszakban, amikor a hírek szerint Párizs és Berlin Ukrajnának Oroszországgal szemben területi engedményeket javasló megoldásokat kínál, több mint cinikus Orbánt Putyin "legközelebbi európai szövetségeseként" emlegetni.

Kovács Zoltán azt is felidézte, hogy a magyar kormánynak milyen támadásokkal kellett szembenéznie az illegális bevándorlás, az LMBTQ-mozgalmak kapcsán, valamint a magyar családtámogatási rendszer indításakor. Az államtitkár szerint kritikusaik figyelmen kívül hagyják a tényeket, helyette a "fasizmus és fehér felsőbbrendűség vádjával" próbálják befeketíteni a magyar kormányt, "hiszen a liberális, globalista tábornak fenyegetést jelent nemzeti konzervatív kormányunk sikere".

Arról nem esik szó, hogy 2010 óta, az Orbán-kormányok alatt miként fordult jobbra Magyarország sorsa. Felszámoltuk a munkanélküliséget és visszavezettük az embereket a munkaerőpiacra, hazaküldtük az IMF-et; jelentősen csökkentettük az államadósságot, a költségvetési hiányt és a rezsiköltségeket; illetve 2022-ben a minimálbért magasabb összegben állapítottuk meg, mint amennyi a szocialista kormányok idején az átlagbér volt. Miután átvészeltük a koronavírus-járvány legnehezebb időszakát, a magyar gazdaság az elsők között állt talpra

 – hívta fel a figyelmet írásában Kovács Zoltán.

A teljes bejegyzést itt lehet elolvasni.

Borítókép: Kovács Zoltán/Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában